Double duty - Let's hack! (csak kreatívan!)

Friday, March 1, 2019

(Magyar szöveg lejjebb dőlt betűkkel!)
This is time for fun: Hello Rebecca Page Double Duty Blog Tour! This is my favourite thing: do something in another way!
When I was learning patchwork techniques I always used lots of time, energy to make traditional patterns differently. I really did not want to make something for the 2000000th time but in different colours.
I did not feel confident enough to hack clothes patterns for a while, but now I am officially over it!
This time I had to make a Hedwig costume for T for the carnival, (Here we have the tradition to make carnivals at the end of the winter with costumes for kids) yes, she became a bit obsessed with Harry Potter.

I wanted to make her something comfortable, so Comfy Cowl by Rebecca Page was my first idea (it is a family favourite).


I made it without pockets and I added some extra to the sides of the hood so I had more space to put the eyes and beak on (made of fleece).  Ah, and because my fabric was not stretchy enough I did not sew on the waistband.
I added an extra loop on the back just under the neckline so I could knot the wing to the jumper.


The wing is a half circle with the feathers sewn in rows from the bottom to the top.

The Stevie Skirt gave me the opportunity to make the 'bird bottom' look.
I cut about 2 inches off the front and sewed some feathers to the back.


My daughter was extremely happy with her costume. As a finishing touch I sewed two feet as her shoes did not seem birdy enough.
Go Winter, go away! We had the carnival, said goodbye to you, now Spring can come!

More Inspiration

Please visit all the stops on the Rebecca Page Double Duty Blog Tour for more great inspiration:

Prizes

We will be giving away 7 one-month subscriptions. Each one-month subscription prize contains:
  • Ladies XXS to 5XL Strappy Cami pattern
  • Bonus Ladies XXS to 5XL Comfy Cowl pattern
  • 1 pattern credit to use for a pattern of choice during the month of subscription
  • A further 20% discount on any other patterns (including those already on sale) during the month of subscription
For a chance to win a One-Month Subscription, please comment on the blogs each day and enter the Rafflecopter giveaway


Újra itt az idő: Rebecca Page Double Duty Blog Tour. Ez alkalommal átalakított szabásmintákkal jelentkeznek a résztvevők. Én már régen, patchworkös korszakomban is rajongtam az átalakításokért, mert nem akartam valamiből egy századik darabot csinálni "csak éppen más színben". Hosszú órákat töltöttem időt és fáradságot nem kímélve azzal, hogy a tradícionális holmik valami másnak nézzenek ki. A szabásmintákkal sokáig nem voltam ennyire vagány, nem éreztem magam elég ügyesnek ahhoz, hogy eltérjek a tervező eredeti rajzaitól, ennek mostanra azonban hivatalosan is vége! Következzen T farsangi jelmeze, Hedvig, Harry Potter baglya Rebecca Page szabásmintáiból.
A farsangi "szadizmus" nem kenyerem, kis gyerekekre csakis kényelmes jelmezt készítek, amennyiben lehetséges. (szerencsére még senki nem akart robot lenni, az biztos okozna némi kihívást). 
Így aztán Rebecca Page Comfy Cowl mintája lett az alap, ami nálunk amúgy is családi kedvenc, és hipp-hopp összedobható. Vagyis az Ég is farsangi jelmez varrásához teremtette. Ezt varrtam meg természetesen zseb nélkül. A kapucni elejét egy picit megnagyobbítottam, hogy több helyem legyen a szemek és csőr felvarrásához, amik egyszerűen filcből készültek. Az alsó derékpántot sem varrtam végül fel, mert az anyag nem volt elég rugalmas. A háta közepére a kapucni alá pedig került egy kis bújtató, amihez később a szárnyat rögzítettem, ami egy textil félkör, rajta textiltollakkal.

A kellőképpen baglyos alsó fertályat pedig a Stevie Skirt mintából készítettem. Az elejéből ívesen levágtam kb 5 cm-t, a hátára pedig újabb tollakat varrtam. A tulajdonos rém elégedett volt a művel, különösen, miután a cipőjét is sikerült eltakarnunk két madárlábbal, amiket lábanként 2  gumi tartott. 
Viszlát Tél, megvolt a farsang, jöhet a Tavasz!
Ha játszani is szeretnétek a nyereményekért, ne felejtsétek el meglátogatni a többi blogot és a nyereményjátékra kattintani (minden link a cikk közepén, az angol szöveg végén található!)8 comments:

Bigflynotions said...

This is genius! I want one in my size!!!!! <3

Kyra said...

This is amazing!

Els Rombaut said...

That is so adorable! Love it!

soulfedonthread said...

Soooo cute!!

Lucy said...

Wow! It looks awesome!

Kiki said...

This is adorable, any HP fan would love this :D

Bronwyn said...

This is unbelievably creative!

Bob said...

thank you for your kind words ladies :)