(M)Ilyen vagyok? - Ildi's game

Friday, April 10, 2009

Hát, az úgy történt, hogy Ildi még januárban játékra hívott, ami nagyon tetszett, így örömmel vágtam bele....
Néhány héttel később sokkos állapotban újra meg újra elolvastam a játékszabályokat, és ekkor végre jött az ötlet!!!
Mivel NEM valósághű, hanem vicces képet kellett készíteni, megörültem, amikor eszembe jutott, hogy még évekkel ezelőtt Szentendrén rajzolt rólam egy fiú egy karikatúrát... Épp itt volt az ideje előkeresni.
Mindig is szerettem volna tűfestéssel alkotni, szóval úgy döntöttem, ez lesz a jó technika. Fogtam a "szuper mosható" filcemet és átrajzoltam a képet a textilre. Meg kell állapítanom, hogy a filc hazugság, hosszú órákon át sikáltam a végén,de csak nem akarta elengedni az anyagot...
A narancssárga anyag egyértelmű választás volt, mindenki tudja rólam, aki ismer, milyen jóban vagyunk ezzel a színnel. A fekete meg nagyon jól mutatott rajta, a szürkével lehetett árnyékolni, de valószínűleg sokkal többet kellett volna még dolgoznom rajta, azt hiszem, majd olvasok és kérdezek még a tűfestésről....
Ildi Exit sorsolta nekem, akivel februárban találkoztunk is... Ezt a szerény és visszafogott hajgumit viseltem, ami nagyon tetszett neki, és azt kérte, legyen ez is a képen.

Sajnos nem sikerült, mert a karikatúrán lévő fonott copffal nézett ki jól a kép... De valahogy azért mégiscsak szerettem volna rátenni a képre legalább valami hasonlót....Ekkor jött a "keret" ötlete. Sajnos nem kaptam zöld fonalat, de a sárga is nagyon jellemző rám és jól kiegészítették egymást a naranccsal.

Szerencsére Exi már régen megkapta a kis csomagot. És én is megkaptam Sue csomagját, aki nekem küldött. Köszönöm! Ildinek is a játékot!There was a game organized by Ildi in January. We had to sew selfportraits, but this should not be a realistic one. After some shocking weeks I found an old drawing.... This was made in Szentendre (a beautiful little town) some years ago. I copied the drawing onto the fabric with superwashable pens (but it is a lie, I had to wash the fabric for ages till I could remove the ink...) and then I started to sew. I wanted to use the thread painting tachnique but I know I have to read about it a lot more, this was my first try. I used the orange fabric because I love that colour. The black thread goes well with it and I used some grey for the shadow.... In February I met Exi who was picked for me (we sent these pics to each other as Easter presents) and she saw the orange-green hairpiece in my hair (look at the photo above), she asked me to put it somehow to the picture. I tried, but in the pic I had a long pony tail so I decided to use some extra thread for the border. I could buy that green but yellow is another colour which I like, so I used them.
I also got my parcel from Sue so you can check her picture in her blog! I like it!

3 comments:

Ildi said...

Fabulous:) I think your face really lends itself to such interpretation (LOL), and you did a very good job of actually making that.
It was MY pleasure to have you among the players.

patchwitch said...

Thank you Ildi, that means a lot to me :D

Anonymous said...

A karikatúrát még nem láttam,de nagyon aranyos, helyenként nem a valóságot tükrözi, de néhol hasonlit, nekem tetszik.
F/ka/