Schoolplay

Wednesday, May 13, 2009


This year we are going to perform again. We: my colleagues and me. We made a theatre group to collect some money for the school foundation.
The play is a comedy written by a Hungarian author, Heltai Jenő. It takes place in the renaissance when King Matthias reigned. It is about a young soldier who falls in love with an Italian rich lady and has big adventures because of her.

For all Hungarian friends (and for the ones who are in Hungary :D): I' d like to invite you to see our performance!

Május 21-én (csütörtökön) és június 5-én (pénteken) a törökbálinti Művelődési Házban a Tan-Art bemutatja Heltai Jenő A néma levente című vígjátékát. Kezdés: fél 7-kor! A jegyek ára 1200 Ft, a bevétel az iskolai alapítványt gazdagítja, a Tan-Art nevű társulat jótékonysági előadások bemutatásával foglalkozik. Jegyek az iskola Titkárságán (és nálam)! Gyertek!

Orsi asked me in a comment so here is the

COMPLEMENT: the little things (keyrings now) are the present for the premiere, I have made the characters of my colleagues. I made it from plasticin and I baked them.

KIEGÉSZÍTÉS: A képen látható figurák (most már kulcstartók) a kollégáim premierajándékai, hőre keményedő gyurmából készítettem őket, a karakterek, amiket játszanak vagy ha egyéb módon segítenek, ők, maguk vannak megformázva gyurmából.

5 comments:

nagyorsolya said...

And what do we see on the picture?

Abile said...

Köszönjük, hogy magyarul is olvashattunk! :o) Nagyon helyes figurák!

Vacskamati said...

Atyaég, nem semmi! Nagyon jók, biztosan ütős ajándék lesz! (És ma estére: Drukkdrukk! :D)

Anonymous said...

Gratulálok, az előadás igen-igen szinvonalas és jó volt. Nagyon tetszett!!!

Mit szóltak az ajándékokhoz?

Büszkeséggel tölt el, hogy rokonok vagyunk
/F/ka/

Vacskamati said...

Édesem, gondolom nyakig vagy épp a lekvárkészítésben, de ha van egy lélegzetnyi időd, gyere át hozzám egy játékre! Pussz! IO :)