T babája - T's doll

Thursday, August 15, 2013

Ez egy bejegyzés, amit már ezer éve meg akartam írni, valamikor júniusban. De persze nem sikerült, az idő meg repül. Mindegy is, térjünk a lényegre! Szóval ezt a babát T kapta az első születésnapjára. Volt egy szabásminta, amit még jóval T születése előtt meg akartam varrni, de sose jutott rá időm. Most tehát egyértelmű volt, hogy ehhez fogok nyúlni. Bár a végén annyi módosítást eszközöltem az eredeti mintán, hogy ez már sokkal inkább saját design.

A testhez a szokásos sima, mezei, ám elég erős IKEA vásznat használtam. Az arc minden részét hímeztem, nehogy valamit meg lehessen enni róla. Akkoriban T imádta az orrokat, ezért az orrot lecsippentettem az arcból, s mint egy extra dudir helyezkedik el rajta, így T rögtön tudta, hova kell a babának a puszit adni (ami akkoriban abban merült ki, hogy bekapta a "megpuszilt" személy orrát:)) A haja sem fonalból készült, hanem anyagcsíkokból, szintén a szopogatás problematikája miatt (persze sose vette a szájába a haját, de ki tudhatta ezt előre?! :)).

A ruhák levehetők, mert a tervek szerint, ha T megszereti a babáját, akkor a második szülinapjára egy csomó babaruhát, meg cipőt, meg egyéb kiegészítőt fog kapni, és akkor majd lehet öltöztetni :)

 

It is a post I wanted to write ages ago...somewhen in June... But time flies...sigh...OK, let' s skip it. So T got this doll as a late birthday present. Actually there was a pattern which I wanted to sew before she was born but I never had the time.... So it was obvious to choose that one for her for the first birthday... Hehe, but finally I made so many changes it is more like my design...

I used the simple and cheap but quite strong IKEA fabric for the body. I embroidered all the eyes, mouth, frickles as I did not want to make anything 'eatable'. She loved noses at that time so the nose of the doll is not only embroidered but a 'sewn extra'. The hair is not made of thread, but pieces of fabric, so there won' t be things in her mouth if she eats them (actually she didn't... But I was not sure...)

The clothes are not fix, as I plan to sew her a lot more clothes for the second birthday with accessories, shoes etc. So this way the doll can be dressed. :) If she will like the doll :)

 

 

0 comments: