Ha végre itt a nyár - sunhat 2014

Thursday, June 12, 2014

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén megismételtük a napkalap projektet. Meglepetésemre kért rá kötőt. A cicát mintának is ő választotta :) . (ez mindig nagy öröm, mert a kész rajzba általában beleszeret, játszani és beszéltetni kezdi a figurát, én meg rajzolhatom meg újra...) A legnagyobb gondot mindig az anyagválasztás okozza, napokig mászkálok és töröm a fejem, mi fog menni a ruháihoz, a mosolyához, a nyári kalandokhoz stb. Idén sem lett komoly a kalap, mert ugye a gazdája is egy kópé. A minta a madebymarzipan.com oldalról származik, köszönet érte. Mondjuk a kifordíthatóság és megkötő kombó miatt némileg alakítani kellett rajta, hogy ne csak a kalap legyen kifordítható, de forduljon vele a madzag is... Idén nem kellett kisebbíteni, az eredeti méretű szabásmintát használtam. Tehát jövőre növelni kell :)


As it was a great success last year the sunhat project strarted again this year. I was surprised as she wanted a "string" for the hat. She chose the cat application, too. (It is always a pleasure as she usually falls in love with the figure then she makes it talk and move so I must draw a new one...:)) Each time the biggest problem is chosing the right fabric. I am walking around the flat for days thinking of the best fabric. I try to imagine the hat on her funny head with her beautiful smile in her great adventures. It is quite a funny hat as she is quite a funny and naughty little toddler. The original pattern was made by marzipan, thanks for it! I had to change it a bit because I wanted to turn not only the hat but also the string. This year I could use the original size, so next year I will have to make it bigger.

2 comments:

Anonymous said...

A blog sajnos megszűnt. Esetleg nem lehetne feltenni a szabásmintát? Szivesen megcsinálnám :-)

Bob said...

Nem, mert nem szeretnem ellopni marzipan szabasmintajat es a sajatomkent megjelentetni. De javitottam a blogcimet, es ellenoriztem is, jo a cim es a blog letezik. Jo varrast! :)