Christmas dress- karácsonyi ruha

Friday, December 12, 2014

A blog kicsit néma, tudom, de azért történnek ám itt dolgok, csak mivel minden időmben ezeket készítem, a dokumentálásra kevesebb idő marad.

Ez itt például ma lett kész, friss, meleg. T karácsonyi "királylányos" ruhája. The Cottage Mama Party Dresse, ingyenes minta nála. Pöpec varrási segédlettel- szerintem bárki meg tudja csinálni. 28 lépésben elkészül.

Küzdöttem vele kicsit, mert amikor októberben megvettem az anyagot, még nem gondoltam, hogy egy ilyen erősen anyagfaló példány kesz az idei kiválasztott...így aztán állatira centizgetni kellett, amitől elég sokáig tartott a szabás (ami amúgy sem a kedvenc részem..,), de kis csalással és trûkközéssel végül kijött éppenhogy..,csak persze remegett a kezem, hogy ha valamit elszabok, akkor annyi...még a bolt is a világ végén, és ki tudja, van- még ilyenjük?

A három éves méretet varrtam, és örömmel látom, hogy ha T ebben az iramban nő, akkor még jövőre is esélyes lehet :) mert végre valami, ami pocakban sem "épphogy" :)

Amúgy meglepően gyors menet volt, pedig hátráltató tényező, az mostanában akad itt rendesen :)

De T boldog! Azt mondta:" Anya, köszönöm, ez igazán nagyon szép!" (Egyszer úgyis megzabálom :))

 

 

 

I know the blog is a bit silent these days. The reason is simple: the new things take all my free time so I have not much time for blogging... Now I try to catch up. It is T's Christmas drees. The newest piece, I finished it today :) i found the free pattern on The Cottage Mama site, this is The Party Dress. There is a great step-by-step instruction with the pattern, I think with it everyone can make this dress (in 28 steps). It is absolutely great! Thanks for it, Cottage Mama!

I had some problems, as I bought the fabric in October when I had no idea about the pattern of this year. And for this princess dress I needed biiiig fabric pieces, so I nearly ran out of my stash. So I had to be tricky when cutting, so it took quite a lot of time (and anyway..cutting is not my fabourite part...eh..)

I used the size 3T. And I am happy to see that maybe (if T will not grow a lot) it will fit her next year, too. We'll see it. And yay, it is a dress that is loose even on her tummy :)))) cool!

Anyway the sewing was quite quick even though I have my little ones to slow me :)

And T is so happy with it! She said 'Mum, thank you, it is so nice, really!' :)

 

0 comments: