Mókuscucc - squirrel stuff

Monday, October 12, 2015

Egy jó fél évvel ezelőtt volt az én mókusmániás legjobb barátnőm születésnapja. Mi mással is készülhettem volna a számára, mint egy mókusos sállal (sál mániás is)! Vettem egy csidicsuda helyes hiperszuper puha pamut anyagot és varrtam belőle egy csősálat.

 

Egy kevés maradék "képződött" amit PatchWitchként nem volt szívem kidobni. Anyagot nem dobunk ki, az előbb-utóbb megtalálja a helyét. Így is lett. Egy hete hűvös őszi szél fújt reggel, amikor picurka A-t ki kellett vinnem a finom, meleg lakásból. T-től örökölt sapkája ugyan éppen jó rá, viszont ő trükkös, a hátamon utazva többször olyan ügyesen ledolgozta a fejéről, hogy a végén még elveszítenie is sikerült (szerencsére egy kedves járókelő felakasztotta a kerítésre, így hazafelé megtaláltuk). Na, akkor határoztam el, hogy valami igazán levehetetlent készítek neki :) és a túrkálás közben rátaláltam erre a darabra, ami triplán is telitalálat volt: 1. Hasznosítottam a maradékot, milliméterre pontosan ennyi kellett a sapkához. 2. Már aznap estére volt sapkája, így másnap reggel nem kellett aggódnom a szél miatt. 3. Így ugyanolyan mókusos viseletben jár a K barátnőm és kedvenc keresztlánya, A. Hát kell ennél több?

 

About a year ago my best friend, who loves squirrels and scarves, had her birthday. So what did I sew? Yes, a squirrel scarf. I found this very cute,mvery soft biocotton fabric and happily sewed her a scarf. The little remain went to my stash. No fabric to be thrown. All fabric find their place once - that is my rule. And that happened.



One cold and windy autumn morning little had to be taken outside. T's old cap was perfect for her except that she is a tricky one. She managed to take off her cap several times and finally she could lose it. Luckily we found it on the way home and someone very kind put it on a fence. But something must be done. I decided to sew something really tricky, something that she cannot take off. Coming home I started to look for something suitable in my stash and I found the little piece of the squirrel fabric which was a triple success:

1. This piece found a place and I could sew the hat only from my stash, so by the evening A had her new cap, this was exactly the size of fabric I needed for the cap.

2.I did not have to worry about the weather of the next morning.

3. My friend, K and her favourite goddaughter, A will both wear squirrel stuff in autumn :)


This is not my friend :) - ő itt nem K barátnőm :)