July things - Júliusi dolgok (városépítés) Magyarul is!

Tuesday, August 16, 2011In July I was very busy sewing because
1. I was in a patchwork camp in Karcag
2. I prepared several things for our huge trip (a very late honeymoon after 7 years of marriage) to Bulgaria.

I was so busy I had no time to post.

The only thing you could see was the bag for Eli which was ready just at the Bulgarian border, so just in time :)
Tipical patchwitch way....

The only thing I could make ready was this Happy Village quilt. I was interested in this technique (although usually I do not make quilts...). A year ago I gave it a try but I failed. I really did not believe everything would turn out... So I left it.

But this year I gave it another chance. And yes, it worked!

I really knew I did not want to create the 1000th piece of the same city, so I decided to make it in my own way, a monocrome quilt. For this I dyed some fabric, I used the dye Colombus (all the grey colours and the black one....).

I wanted to make it a unique quilt so I decided to make a wide picture which I could not, so this time I made a thin but tall one as everyone else....
I used the regular shapes, but I added the extra 'rock' and 'lighthouse'. I tried to vary the fences and roofs. I quilted it with monofil thread (which was quite tricky as my glue did not work, so several pieces came off when I was quilting, so I had to move the quilt with one hand and catch the 'flying and jumping pieces' with the other.)

I knew I wanted to give and extra frame, it is the keyhole. Now I think my quilt is like watching a town through a keyhole... Do you have the same feeling?

(Plans in my hand with it, but nothing yet.... maybe later...)

Júlisban nagyon elfoglalt voltam, csak varrtam és varrtam, mert

  1. patchwork táborban voltam Karcagon
  2. Készítettem egy csomó dolgot a nagy utazásra Bulgáriába (megkésett nászút 7 évnyi házasság után)

Annyira csak varrtam és varrtam, hogy nem volt időm írni.

Az egyetlen dolog, amit megmutattam, Eli táskája volt, ami épp a bolgár határon lett készen, pont időben, hogy át tudjam neki adni…

Tipikus patchwitch mentalitás…

Az egyetlen dolog, amit a táborban készre varrtam ez a városépítés volt. Ez a technika annak ellenére érdekelt, hogy általában nem készítek quilteket. Egy évvel ezelőtt már adtam neki egy esélyt, de akkor elbuktam. Nem hittem, hogy bármi is ki fog sülni belőle, így félbehagytam.

De ebben az évben adtam neki mg egy esélyt. És működött!

Abban biztos voltam, hogy nem akarom megcsinálni az ezredik városépített képet, úgyhogy elhatároztam, valamit alakítok rajta és monocrome quiltként készítem el. Ehhez festettem is anyagokat Colombussal (a fekete és a szürke összes árnyalatát használtam, az acélszürkéből viszont barna lett, így azt kihagytam).

Egyedi quiltet akartam csinálni, így fektetett képpel próbálkoztam, de az volt, ami nem működött, így az idén maradtam az állóképnél.

A szabályos formákat használtam, de hozzáadtam egy sziklát és a világítótornyot. A kerítéseket és tetőket próbáltam variálni. Átlátszó cérnával tűztem, ami egyébként trükkös mutatvány volt, hiszen a 2oldalasom megadta magát, így tűzés közben szabadon repkedtek az alkatrészek… Úgyhogy egy kézzel mozgattam a képet a gép alatt, míg a másikkal a röpködő darabkákat próbáltam elkapkodni és visszatenni a helyére…. Izzasztó volt (különösen, mert már éjszaka lett, mire idáig jutottam..)

Tudtam, hogy valami extra keretet akarok neki adni (Ismertek, mindig variálok valamit…), így a kulcslyuk mellett döntöttem. Most olyan, mintha egy kulcslyukon keresztül szemlélnéd a várost… Szerintetek is?

(Terveim vannak vele, de mivel még semmi konkrét… egyelőre nem is árulok el többet… majd talán később….)


9 comments:

Juhizs said...

"Abban biztos voltam, hogy nem akarom megcsinálni az ezredik városépített képet," - no, ebben aztán biztosak lehetünk :-)
Soha, semmit nem csinálsz átlagosra, hál'istennek :-)
Tuti, ha az utókornak lenyomatot kellene hagynod egy betonban az nem a kezed és nem a lábad lenne... tán egy narancssárga nózi ? Egyébre nem is merek gondolni!

Tetszik!!! Kár, hogy nem láthattam eredetiben :-(

Bob said...
This comment has been removed by the author.
patchwitch said...

majd egyszer azért megmutatom :D igen, az orr jó ötlet :D köszi, ha híres leszek, majd használom, mert most még senki sem akar megőrizni az utókornak :(
cupp :)

Kicsoda said...

ez a szurkes nagyon jo dontes volt a kulcslyuk meg vicces. Tok jo igy egyutt!!
egyebkent meg Bulgaria nekem nagy szerelem es mi is naszuton voltunk:-)

kereni said...

Végre magyarul és szuper volt megint átélni mindent. Köszi te drága.

patchwitch said...

kicsoda, köszi :D

kereni, :D cupp hogy vannak a paprikák?

kereni said...

lassan csomagolhatsz, jövő héten szedés.

nagyorsolya said...

Coooool. Most akkor magyarul kell írni? :) Hihetetlen ügyes vagy. Én ma felvarrtam pár (négyzat alakú) ovis jelet, és hullára kimerültem. Bezzeg Te! És a kulcslyuk a legjobb.

patchwitch said...

Bármilyen nyelven írhatsz, mindenképpen örülök neki :D és nagyon örülök, hogy tetszik (meg hogy írtál) :D