Baby's weekly - the start (A kezdet)

Thursday, February 2, 2012

Waiting for someone who you really do not know while not believing the things around/in you is a strange period - at least strange. In fact it is much more that I cannot write in words.... Meanwhile making your little empire (the workshop you  usually sew) into a child's room makes you sad in a way - or at least it kills your opportunity to sew. So I stopped going to that room, using my sewing machine.... Just to prepare myself.... But I really wanted to make something while 'having a rest' - that I must do. And I remembered this pattern which I found 5 years ago and then I decided to make it once to my baby. A week ago I started.... It is not a quick project and I am not a very fast embroidery maker, but I try to finish it in time, so I am working. In Baby's weekly I am going to show you the project week by week. Hopefully I will be able to finish it before the big event (and after I could make my sewing room into a child's room).

This is the start. Canvas, the pattern (11 pages) Noe's ark with animals, and my threads... Let the work begin!


Várni valakire, akit egyáltalán nem ismersz, miközben még azt sem hiszed el, ami benned/körülötted történik furcsa időszak - minimum furcsa... Valójában sokkal több annál, de úgysem tudom szavakba önteni... Miközben a kis birodalmadból (a műhelyből, ahol általában varrtál) gyerekszobát alakítani pedig szomorkás dolog egy kicsit, de legalábbis kinyírja a varrási lehetőségeidet. Úgyhogy abba is hagytam a varrást, hogy szoktassam magam.... De igazából akartam csinálni valamit "miközben pihenek"- amit ugye muszáj. És akkor eszembe jutott ez a minta, amit még 5 éve találtam, és már akkor elhatároztam, hogy majd egyszer megcsinálom az én babámnak.... Egy hete el is kezdtem... Ez nem egy gyors projekt, és én sem vagyok valami nagyon villámkezű hímzőnő, de megpróbálom idejében befejezni, úgyhogy dolgozom is rajta szorgosan. A Baby's weekly postokban hétről hétre megmutatom, hogy áll a munka. Remélhetőleg képes leszek még a nagy események előtt befejezni (és az után, hogy a szoba átalakult)


Nos, ez itt a kezdet: a vászon, a minta (11 oldalnyi)  - Noé bárkája, és a fonalaim... Kezdődjék a munka!

12 comments:

36évi said...

Öööö... 11 oldal? Anyám, borogass...!
Szóval hajrá, Szabó néni! :)))
A várást meg értem, elsőre teljesen nonszensz, de akadnak mulatságos részei. Másodikra rutinróka leszel. :)))
Pusza, ölelés, hiányzol. Ilyenek.

zazálea said...

egy nagy .... micsoda is? mondja,hoyg ölelés,hogy gratula? nem ismerlek úgy,mint Évi, de azért ez mégis mind. :)

Julcsi said...

Hoppácska! 11 oldal az nem kevés! Úgyis mondhatnám: normális?????:)
De persze azért szeretlek:)))

Kata said...

Ó drágám! A varrásért most ne szomorkodj, lesz még rá lehetőséged bőven, amikor már oda is férsz a gép elé. :o))
A hímzéshez meg kitartás! Biztosan szuper lesz! Bevallom engem simán elriasztana a 11 oldalnyi minta. ;o)

Ja és nagy ölelés! :o)) Meg hatalmas cupp nektek!

(Esetleg baba-talizni nem jössz?)

Anonymous said...

Kisbobi lesz? Ihajjjj!!!
Hatalmas gratula és vigyázz magadra, meg minden.
maple

Kicsoda said...

nagypuszi/oleles stb!

Tünde said...

Szívből gratulálok!
Tünde

nagyorsolya said...

Hajrá!

kereni said...

Nagyon nagyon örülök és gratula drága. A varrásról vannak kétségeim, de a többi legalább biztos. 11 oldal, erre befizetek. Mikor a két oldalas oroszlános képet varrtam az is eltartott fél évig, de te egy hős vagy és menni fog. én tudom.

BoszorkányKriszta said...

Azon, hogy - ha beleszeretsz - akkor képes vagy elbíbelődni 11 oldalnyi mintával, meg se lepődöm; ámde hogy ilyen örömteli apropóból hímezgetsz, az kicsit hoppá, le vagyunk mink maradva rendesen itt információból! Gratulálunk nektek az urammal egyetemben!

Czkriszta said...

Nagyon örülök ennek a nem kissé meglepő hírnek!Mindig ezer %-on pörögsz és most mintha megállt volna körülötted minden és csak erre a (gyönyörű) tényre koncentrálnál csak!Vagy rosszul látom? Mindenesetre veletek örülök- majd ha összeszedem az íróasztalról az állam!(Úgy kikiabálnám a többieknek a hírt, de a családom nem fogja fel a jelentőségét!)

patchwitch said...

köszi BosziKriszta Család :D és CZKriszta, a helyzet az, hogy nem rajtam áll, egyszerűen elalszom, mint egy öregasszony és nincs pörgés... elég ijesztő.... remélem, később visszaáll a régi rend, mert ez így nicns jól...