Az első torta - Her first cake ever

Tuesday, May 14, 2013

Hihetetlen, de eljött az első születésnapja. Apukája azt mondta, legyen autós torta, hisz imádja az autókat. Meg is kerestük a kedvencét, az lett a minta. Én meg elkezdtem bababarát, de finom recepteket találni. Hát, ez nem nagyon sikerült, mert az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy elnéztem a receptet és tejszín sem mehet... Így tehát este kilenckor, néma csöndben, hogy lehetőleg fel ne ébresszem, kikísérleteztem a végleges krémeket... Még egy kis csavar az ügyben, hogy próbáltam a másik két egyéves babához is igazodni.... Háromféle ízlést és tiltólistát összehangolni nem kis feladat. A felnőttekre már nem is figyeltem :)

Az ünnepeltnek nagyon ízlett, és minden alkalommal, amikor a "maradékot" elővettem a hűtőből, sikongatva jelezte, hogy kér. Hát kell ennél több? :)

It is unbelievable, but her first birthday arrived. Her father told me to bake a "truck cake" as she loves cars, trucks and vans. So her favourite truck became the model. I tried to find a perfect baby cake recipe, but I failed, so at 9 p.m. I started to create something (in silence of course as she was sleeping....) Another challange in this game was the other two one-year-olds whose taste and "mustn't eat list" was also something to keep in mind. It was not something easy, so I simply did not care the tastes of the adults....:)

The little birthday girl was very happy with it and always screamed happily and laughed when I gave her the 'remains'. Do I need more? :)


A krémek (szám szerint három, mert az eredeti teherautó is háromszínű volt).:

 

Avokádós csokikrém

2 avokádó, kb. 5 ek kakaópor, kb két ek barnacukor, némi vaniliakivonat és pár csepp citromlé összeturmixolva.

Az íze pont olyan, mint egy "rendes" csokikrémé.

 

Avocado chocolate cream

2 avocados, 5 tsp cocoa powder, 2 tsp brown sugar, vanilla extract and a little lemon juice mixed.

It is something like 'real' chocolate cream.

 

Meggyes túrókrém

300 g mirelit meggy, kb. ugyanennyi túró, pár ek tejföl és joghurt, 3 ek barnacukor, vaniliakivonat összeturmixolva. Ez trükkös, nagyon óvatosan kell bánni a tejföllel és a joghurttal, mert a zselatin és a tejszín kihagyása miatt meglehetősen folyós volt kezdetben...

 

Cottage cheese cream with sour cherry

300g frozen sour cherry, 300 g cottage cheese, 2-3 tsp sour cream and yogurt, 3 tsp brown sugar and vanilla extract mixed well. Be careful with sour cream and yogurt as they can make the cream liquid...

 

Mangós túrókrém

Egy érett mangó, kb. 200 g túró, vaniliakivonat és egy ek barnacukor összeturmixolva. Ha túl sűrű, mehet bele tejföl :)

 

Cottage cheese cream with mango

A ripe mango, 200 g cottage cheese, vanilla extract and 1 tsp brown sugar mixed well. You can add some sour cream if needed.


Aztán jött a tészta darabolás. (Kiskukta.blogspot.com) Kiskukta honlapjáról sütöttem a torta alapját, aztán "kamionalakúra" szabdaltam. :)

Then I cut the cake. I found the recipe on kiskukta's blog (kiskukta.blogspot.com). I tried to make the cake truck :)


 

Majd megkentem, és kész!

Then I put everything together. Yay, finished!

 

1 comments:

36évi said...

Hát ez csuda! :)Az avokádóst én is olvastam valahol, nagyon megtetszett.

Ilyen játéka enyémeknek is volt. :)