Rongyikababás falvédő - wall hanger with dolls

Saturday, February 7, 2015

T szobájában tündér keresztanyujának hála rongyikababa falimatricák vannak. Most már a tesóval osztozik rajtuk, de imádja őket. Egyértelmű volt tehát, hogy az ágya melletti falvédőre is ők kerülnek (egyértelmű azután lett, miután kb két hétig tanakodtam, milyen is legyen a falvédő...). A pitypangokat meg kicsi korától szereti... És én is - festeni.

Vettem tehát fehér anyagot, meg egy műanyag tálat, némi Columbus ruhafestéket (fűzöld, borsózöld és citromsárga, ezek voltak itthon), némi spárgát, fecskendőt meg a mikrót és nekiláttam.

Először a pitypangok fejét alakítottam ki, majd az egészet begyömöszöltem a tálba a zöld mixszel (ez trükkös volt, mivel egy óriási anyagdarabot festettem..), aztán bele injekcióztam a sárgát.

 

Száradás után jött a kedvenc részem, a varrógépes rajzolás. Mondjuk a kis ejtőernyők megrajzolása pitypangonként fél-egy óra volt.. Na ja..tényleg kicsi ejtőernyőket rajzoltam, és elképesztően sokat.... Majd levelek és szárak összesen három féle zöld cérnával.

 

Aztán a babák. T segített az anyagkombinációk kialakításában. 2,5 éves létére elég lelkes volt. ( a szemeket is ő válogatta az óriás gombos dobozból)

 

In T's room there are fabric dollies wall stickers which she loves. So after to weeks thinking it was obvious I made a dollie wall hanger for her. First I dyed the fabric in my micro. i decided to make dandelions. The I machine stitched the leaves and flowers... it took my ages but I enjoyed this part so much :)

The the dolls came. T helped me with the colours and she chose the eyes from my huge button box (being a 2,5 yo means enjoying life's every moment :)) I am so proud of her when she helps me with my designs :)

 

And yay finally it is in the wall :)

 

9 comments:

Julcsi said...

Hűűűűű azt a mindenit!!!! Bobi, te zseni vagy!

Tünde said...

Nagyon jó!!!!!!!

beszand said...

Tetszik ez nagyon nekem is! Tessen többet faliképet varrni! :)

Bob said...

Pju, ne tulozz :) itt pirulok. Koszi lanyok! Beszand, nincs hiva tenni. Errefele nem szeretik a falikepeket, a szekrenynek meg nem szeretek varrni. De talan majd ha ferj beleszeret egyszer a falikepekbe...:)

Bob said...
This comment has been removed by the author.
Kriza said...

Hát ez valami zseniális, a kivitelezés is és a tervezés is, nagggggyon ott van!

Bob said...

Jaj, Kriza, igazan koszonom :) Nagyon jol esik, itt pirulok am! :)

Cili said...

Ó, hát ha csak az a baj, hogy nincs hova tenni, varrjál nekünk! :-)

Bob said...

Cili :) jo otlet :)))