Pungi's bag

Monday, August 11, 2008

In Karcag we learnt to sew a rucksack like bag. I was sure it would suit my friend, Pungi, who had her birthday in March, but was ill that time, so we skipped her 'party'. This was the perfect present (among the ones I bought in March and February), so I decided to choose a nice fabric and sew it for her. This sea fabric was a pair of truosers what we found in a second hand shop last summer. For the first look I was sure this would be a perfect bag. So I cut it out and sewed all day.
A friend (hajnikri) helped me to draw the sea animals and I machine stitched them. With the help of some water and a sponge I could have this blueish background on the simple white fabric.
I am going to sew a small shell to the zip... (Unfortunately my sewing machine was ill that time...), but the bag is finished now and Pungi was very happy with it. And I was proud to see it on her shoulders.
Happy belated birthday Pungi!


8 comments:

Ahama said...

Klassz lett ez a mélytengeri tatyó :)). Nézem, hogy hányféle változatban megvarrtátok már.
Elhozod az őszi balatoni csoporthétvégére a szm-t?

patchwitch said...

nem biztos, hogy megyek, mert ha jól láttam ez azon a hétvégén lesz, amin a mi harmadik előadásunk...gondolhatod, hgy ki se fogok jönni a színházból egész hétvégén... de majd évivel beszélünk, jó?

Ahama said...

Az a baj, hogy én azt az előadást meg akartam nézni! Máskor nem lesztek?
Voltunk most Kapolcson és láttunk a Liliomfit igazi műkedvelő(brr) előadásban. Ha tényleg olyan jók vagytok, mint Évi mondja, és én hiszek neki :), próbálkoznotok kellene oda bekerülni, sokkal inkább nektek lenne ott a helyetek!

patchwitch said...

nem tudom, hogy kell próbálkozni, bár biztos szívesen mennénk :D
nem, sajna csak szept. 14 vasárnap este, meg majd a következővel (amiről sajna fogalmam sincs) májusban ...

Ahama said...

van egy holap, kapolcs.szinhaz.hu, ott biztosan el tudtok indulni

Ahama said...

Bár, most nézem a dátumot, talán kocsival akkorra haza lehetne már érni.7-kor kezditek? Tennél félre nekem feltételesen 3 jegyet? Azért még megkérdem a családot, nem veszik-e fejem a programtorlódás miatt:)).

patchwitch said...

nem tudok semmit a jegyekről, még nekem sincs....és azt se tudom, hogy a családnak lesz-e, mert nem tudom, mikor és milyen formában árusítják... (merthogy nekünk semmi közünk a szervezéshez...) a kistérségi fesztivál keretében lesz Herceghalmon, valahol arrafelé kéne kérdezősködni, és a kezdés időpontját se tudom :(
szörnyű tudatlan vagyok, ugye???

Christine said...

Beautiful bag Doti!! Wow! Your so talented and creative not to mention brilliant to use old trousers.