A's blanket - A takarója

Saturday, May 24, 2014

Eszembe jutott, milyen piszokság, hogy a második gyerek mindent örököl... Meg aztan hideg is volt. És akkor jött az ötlet: egy saját takaró! Patchwork takarója Tnek is van (és majd ősszel Anak is lesz), de míg T első gyerekként ilyesmit is kapott, Anak inkább csináltam egyet. Először egy macisat akartam horgolni, de T a nagy macirajongó, így az inkább hozzá illett volna ( még fontolgatom, hátha örülne neki, talán meg kéne csinálni, ha kapnék fonakat a megálmodott színekben)

Na szóval segítséget kértem az én horgológuru barátnőmtől anyahajo.blogspot.at, akinek a tarsolyában kötött takarómis volt, így küldött egy képet, én meg eljutottam a ravelryre és beleszerettem ebbe a takaróba ( http://www.ravelry.com/projects/magKNITficent/lizard-ridge) csakúgy, mint B. És kezdődhetet az őrült hajsza szivárványszínű fonalak után, ami megdöbbentően lehetetlen vállalkozásnak tűnt...pedig nem is ragaszkodtam a megfelelő árnyalatú lilához például... Végül három nap (30 és egy halom webshop végigböngészése) után sikerült, és indult a - főleg éjszakai- móka. Es két hét alatt készen lett! ( a széléhez persze megint meg kellett tanulnom horgolni, de sebaj, a youtube a barátom a googlelal együtt :))

Mondjuk nyilván mostanra lett 30 fok, mikor a múlt héten még fűteni kellett... :)

 

 

 

I was thinking of being the second child...how unfair is to inherit everything. And it was cold. We turned the heater on. In May. Brrrrr. And then the idea: a blanket! T also has a quilt (a baby blanket), and I am sure that A will also have one in autumn, but while T, the first got a present blanket, I decided to make A's. First I wanted to crochet a bear blanket, but actually T is the bear fan, so it suited her better...(maybe once I will make a cute one for her, too.. If I will be able to buy the colours I need)

 

So I asked my crochet expert friend anyahajo.blogspot.at for help and she showed me this beautiful rainbow blanket which both me and B loved for the first time (http://www.ravelry.com/projects/magKNITficent/lizard-ridge). And then the nightmare came... I really did not think that it is nearly impossible to find rainbow coloured thread... I spent three days with browsing webshops when finally I found my thread. It took me two weeks to finish the blanket (I had to learn how to crochet again to be able to make the borders. But yes, youtube is my friend just like google :))

And yes, now it is around 30 degrees Celsius here and last week we had to turn the heater on.. :)

 

 

 

3 comments:

anyahajó said...

Azt bírom, hogy úgy vezeted fel a horgolós projektet, hogy te nem is tudsz horgolni, és akkor pár hét múlva jön egy ilyen műremek. Gratu, örök darab lesz,szerintem érettségi előtt is ezt fogja szorongatni kabalából. :)

Bob said...

Edes vagy, de tenyleg nem tudok. Amikor eljutottam a szeleig, akkor kezdtem a minta alapjan kikeresni a horgolasfajtakat, megneztem a youtubeon es megcsinaltam. :) es koszi a szuper otletet! Lehet,mhogy a mackosat is megcsinalom, csak nem talalok egy fonalcsaladbol megfelelo szinu fonalakat. Nem tudom, higy en vagyok ilyen bena vagy tenyleg nehez...

36évi said...

Nagykorában majd a törülköző nap emlékére egyszerűen nyakába kanyarítja. :)
Félkészen is imádtam, de most is, és szerintem nagyon illik A-hoz. :)))