Ez a poszt főként azért íródott, mert képtelen vagyok recepteket megjegyezni, így talán sikerül :)
A múltkor különleges baracklekvár receptet kerestem, így találtam rá Ízbolygóra. Az itteni alapötlet is tőle származik, köszönet érte!
Kakaós-fahéjas baracklekvár
Kb. 1,3 kg barack
2 ek. Kakaópor
1 ek fahéj
3 ek Marsala
9 ek nádcukor
Dzsemfix 3:1
A szokásos módon (mint a múltkori receptnél) készült.
3 kicsi üveg lett belőle.
Aki megcsinálja, számoljon be, hogy ízlett-e neki! :)
This post is mainly about my silly brain...I cannot remember recipes i hope this post will help.
Some days ago I was looking for special apricot recipes. I found Ízbolygó's blog. I found the inspiration of this recipe there.
Apricot jam with cocoa powder and cinnamon
1,3 kg apricot
2 Tsp cocoa powder
1 Tsp cinnamon
3 Tsp Marsala
9 Tsp brown sugar
Pektin or something similar
The process is the same I used last time. I have three small jars.
If you make it, tell me how it turned out :)
0 comments:
Post a Comment